Skip to content

Web Sitesi Prototipi Nedir?

Prototip Nedir?

Web Sitesi Prototipi yazısından önce Prototip nedir bunu bilelim; fiziksel ya da dijital bir ürünün, üretim aşamasından önce, finale en yakın halini öngörebilmek amacıyla yapılan ilk örneği ya da modelidir.

Tasarım sürecinde de prototip, bir ürünü piyasaya sürmeden önce ürünün neye benzeyeceğini, ürünün ne yapacağını ve ürünün nasıl işlediğini gösteren gerçek bir ürün simülasyonudur.

Yeni bir ürün geliştirme sürecinin önemli adımlarından biri de prototip yapmaktır. Ürünün hedef kitlesiyle test edilebilir, etkileşimli hale getirip onun hakkında gelecekteki kullanıcıları tarafından ilk yorumların alınması için yapılan bir çalışmadır. Prototip, sadece son kullanıcıları hedeflemez, bazen yatırımcı, bazen iç kullanıcılar bazen de yöneticilerin ürün etkileşimini hayal etmesi için kullanılır. Kağıt, arayüz, oyun hamuru… İstediğiniz materyali kullanarak prototip üretebilirsiniz. Önemli olan detayları tasarlamak değil, erken aşamada sonradan geri dönemeyeceğiniz veya büyük bir maliyetle geri dönebileceğiniz noktaya gelmeden önce yapmakta oluğunuz büyük hataları anlamaktır.

Prototipler fikirlerinizi gösterir ve ürün üzerinde değişiklik yapmanıza yardımcı olur. İyi bir prototip ile kullanıcılarınıza kusursuza yakın ürünler sunabilirsiniz. Prototipin amacı çok fazla zaman ve para harcamadan ürünü test edip son halini oluşturmaktır.

Web Sitesi Prototipi Ne İşimize Yarar ?

Bir web kaynağı oluştururken, müşterinin ve tüm geliştirme ekibinin nihai sonucun ne olması gerektiğini anlaması çok önemlidir. Bitmiş projede devam eden tartışmalar ve iyileştirmeler ve revizyonlar ve mali kaynaklar için zaman kazandırır. Bu nedenle web sitesi prototipi, tüm projenin başarısının bağlı olduğu çalışma yöntemidir.

Web tasarımcısı yeni bir projeye başladığında sitenin genel iskeletini oluşturması gerekir. Böylece, web sitesini adım adım etkili bir şekilde oluşturmasını sağlayacaktır. Web sitesi prototipi oluşturulmadan önce müşteriden gerekli tüm bilgiler alınmalıdır. Böylece site aktif edilirken ekstra yüklere maruz kalmayacaktır. Bu yüzden web sitesi prototipi markanız için en önemli analizlerden biridir.

Web Sitesi Prototipi oluşturmamız için hizmetlerimizi incelemeyi untumayın.

1. Web Sitesi Prototipi Ne İçin Yapılır?

• Ürün ve kullanıcı arasındaki etkileşim eksikliklerini ve hatalarını keşfetmek için,

• Tasarımın farklı versiyonlarını kolayca karşılaştırabilmek için,

• Kullanıcılara fikrin kolay aktarılabilmesi sebebiyle yorum toplamak kolaylaştığı için,

• Sunum aracı olarak kullanılabildiği için,

• Giderek karmaşıklaşan ürünlerde yol gösterici olabildiği için.


2. Web Sitesi Prototiplemenin Avantajları Nelerdir?

Prototiplemenin sağladığı kolaylıklar…

• Hataları önceden görmek, hem zaman hem de para kaybını azaltır.

• Tasarım süreçlerinde hangi noktada olduğumuzu göstererek zaman skalasını ve bir sonraki adımı düzenlememizi sağlar.

• Kullanılabilirlik testlerinde kullanılır, yenilenir, tekrar geliştirilir ve böylelikle sürekli iyileştirme sağlanır.

• Değerlendirme ve feedback etkileşim tasarımının merkezinde bulunur.

• Kullanıcılar bir prototiple daha kolay etkileşime geçebilirler.

• Çizim ve dökümanların aksine onu tutabilir görebilir ve çalışan fonksiyonları varsa test edebilirler.

• Parçaları birleştirerek sistemi bütün halinde görmemizi sağlar.

• Yapılan farklı prototiplerle bir çok seçenek görülmüş olur ve yaratıcılık artar.

• Prototipler, tasarım ekibi, imalat ekibi ve pazarlama ekibi arasındaki irtibatı ve ortak çalışma verimliliğini de artırır.

3. Prototip Neden Tercih Edilir?

Düşen Fiyatlar  

Özellikle yapacağınız ürün fiziksel bir ürünse 3 boyutlu yazıcılar ve bu ürünlerin internete veri atmasını sağlayacak gateway’lerin dramatik bir şekilde ucuzladığını söyleyebiliriz.

Bir arayüz yapıyorsanız hem araçlara hem de template’lere artık 10-20 dolar seviyelerinde ulaşabiliyorsunuz.

Prototip üretmenin maliyetleri dramatik olarak azalıyor, bu da yapmanızı, yapan araç ve kişilere ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hardal Ajans